sobota, 11 czerwca 2016

Zapiekanka : dorsz, szpinak, quinoa. WIOSNA/PRINTEMPS

zapiekanka z dorsza





 


A takie proste obiadowe danie na dzisiaj…


 


3 porcje


Przygotowanie 20 minut


Zapiekanie 30 minut


 


3 porcje dorsza po 150 g


600 g świeżego szpinaku – odkładamy kilka największych listków by zawinąć w nie rybę


Pół szklanki kaszy quinoa


2 jajka


2 łyżki śmietany


Sól i pieprz


Masło


 


Quino gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Szpinak myjemy i podsmażamy chwilę na maśle doprawiając go solą i pieprzem. Doprawioną rybę zawijamy w odłożone (surowe) liście szpinaku. Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy.  Wlewamy je do ugotowanej i odsączonej kaszy, dodajemy szpinak. Połowę tej masy wykładamy do naczynia do zapiekania. Układamy rybę, pokrywamy pozostałą masą i pieczemy w 180°C.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz