Pyszne lody domowe, gotowe w 4 godziny. Zrobiłam je z przepisu Katarzyny Linus, zreszta zawsze robię z tego przepisu tylko zmieniam dodatki. Tym razem z ciasteczkami Amaretto i z sosem czereśniowym z dodatkiem rozmarynu i tymianku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgA0_4lHj34bCT7M-uIoYXaPYZUCoeD_bTyt8g0Vy8_LTnHHGQ-nE7oN7sNq4CCDpGsP5UZJlI4wI2egtOX2_Z39H0uY3WJgJrPa_Qjuznl2gv8fmRBrARqnrVdWrs0VVOXw2DiFgq6NW3LWV7QZcnZc2QM0G2-Xmj8me-tViPwlR3INfS5_kL-iC43VrU/w300-h400/1719746193642.jpg)
8 duzych porcji
4 zoltka
250 g mascarpone
90 g cukru pudru
wanilia z polowy laski
150 g ciasteczek amaretti
250 ml kremówki ubitej
Na sos
świeże czereśnie badz wiśnie
2 lyzki miodu
rozmaryn, tymianek
Zoltka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy wanilię i mascarpone i dalej ucieramy. Na koniec łączymy z bita śmietaną i kawałkami amaretti.
Wlewam całość do keksówki wyłożonej folia spożywcza i trzymam w zamrażalniku około 4 godzin.
Sos robie na ostatnia chwile i w 5 minut jest gotowy.
Podajemy razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz