sobota, 23 kwietnia 2022

Menu na 23-29 kwiecień 2022


Wakacje się kończą... czas wracać do codzienności. Chce pracować zaczęliśmy już w ubiegły wtorek to jeszcze ostatnie dni były luźniejsze. 
Teraz ostatni 6 tygodniowy okres pracy. następnie czas matur od 16 czerwca i wakacje letnie. 

Co na stole? 

Sobota 23 kwietnia
Obiad: U teściów ale na deser moja PASCHA... 
Kolacja: nalesniki brteonskie z maki gryczanej z szynka i serem, sałata z pomidorkami cherry.

Niedziela 24 kwietnia
BRUNCH: tosty z awokado, jajecznica, łosoś wędzony i pancakes z truskawkami. Kawa, herbata. 
Kolacja: risotto z zielonymi szparagami, sałata z rukoli. Jabłko

Poniedzialek 25 kwietnia
Obiad: Ryż sauté z młodymi marchewkami, koprem włoskim i młodym bobem, plaster szynki. 
Kolacja: Pizza z burrata i pomidorami oraz bazylia czyli Margarita, sałata

Wtorek 26 kwietnia
Obiad: jajko mollet z duszonym świeżym szpinakiem, pieczarkami oraz komosa ryżowa czyli Quinoa. Jogurt owczy.
Kolacja: sałatka z fasolki szparagowej, kaszy bulgur, świeżej mięty, migdałów z sosem tahini. Jabłko.

Sroda 27 kwiecień
Ja jestem w Paryżu cały dzień z jedna klasa...
Panowie/ Obiad: Łosoś pieczony, ratatouille, jogurty
Kolacja: tagliatelle w sosie pomidorowym, parmezan, sałata. Jabłko.

Czwartek 28 kwiecień
Obiad: Ja stołówka/ Antek kotlet mielony cielęcy czyli à la Milanaise z zielonym groszkiem. Jogurt. 
Kolacja: tosty typu Croque monsieur z cukinia i swiezym serem kozim oraz pesto. 

Piatek 29 kwiecień
Obiad: ja stołówka. Panowie kotlety z indyka z cukinia po prowansalsku. Jogurty
Kolacja: pieczone ziemniaki z pomidorami, paprykami i z chorizo. Sałata. jabłko. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz