środa, 11 grudnia 2019

Tagliatelle z cukinia i z pietruszkowo-pistacjowym pesto.


Bardzo fajna pasta z lekka podkręcona sokiem z cytryny! i te pistacje!


3 porcje
25 minut przygotowanie

250 g tagliatelle
3 male cukinie pokrojone w paski jak na julienne
pęczek zielonej pietruszki
garsc pistacji
zabek czosnku
40 g parmezanu
oliwa z oliwek
sol i pieprz
sok z pol cytryny

Makaron gotujemy w osolonym wrzatku. W tym czasie podsmazamy paski cukini na oliwie, lekko solac calosc. 

Miksujemy zielona pietruszki, pistacje, czosnek i parmezan dodajac stopniowo oliwa az powstanie nam piekny, zielony sos. 

Sos mieszamy z makaronem. Dodajemy sok z cytryny. Na wierzchu wykladamy cukinie. dekorujemy pistacjami.. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz