poniedziałek, 22 października 2018

Pieczen wieprzowa w mleku czosnkowym.







Mieciutkie i aromatyczne mieso na jesienne chlody!

6 porcji
Przygotowanie 10 minut
Duszenie- w szybkowarze 1 h, w garnku 2 h.

800 g pieczeni wieprzowej: schab, od szynki...
dura glowka czosnku podzielona na zabki ale nie obrane!
0,5 l mleka
2 liste laurowe
1 dupa, posiekana cebula
ziarenka pieprzu
oliwa
odrobina wody

Pieczen obsmazamy z kazdej strony na oliwie. Dodajemy posiekana cebule i chwile smazymy razem. Pokrywamy mieso mlekiem i odrobina wody, wrzucamy liscie laurowe i calosc doprawiamy. Dusimy...
Na koniec miksujemy sos wyjmujac uprzednio liscie laurowe i zabki czosnku. Podajemy... u mnie z cukina sauté dzisiaj i purée ziemniaczanym dla Antka. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz