sobota, 24 marca 2018

Dorsz z cytrynowym maslem na warzywach


Wiosna powialo...

4 porcje
Przygotowanie 20 minut
Pieczenie 25 minut

4 porcje dorsza
2 cytryny confit z zalewy solnej
80 g masla
capsula szafranu
peczek mlodych cebulek
2 cukinie
3-4 mlodziutkie pory - biale czesci
oliwa, sol, pieprz
gars posiekanych migdalow

Cytryny miksujemy z maslem i z szafranem. 

Cebulki i pozostale warzywa pokrojone w kostke podsmazamy 5 minut na oliwie. Doprawiamy.

Na dno naczynia do zapiekania wykladamy 1 lyzke cytrynowego masla. Na to wrzucamy przesmazone warzywa. Na gorze ukladamy dorsza, doprawiamy i smarujemy pozostalym maslem cytrynowym. 
Pieczemy 20 minut w 200°C. Podajemy z posiekanymi migdalami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz