sobota, 10 marca 2018

Buddha Bowl czyli Miska Buddy: ryz, ciecierzyca, warzywa z piekarnika...


2 Porcje
Przygotowanie 25 minut
595 kalorii


1 awokado
1/2 papryki czerwonej
1 cebula
2 male cukinie
100 g ryzu Basmati
100 g ciecierzycy z puszki, naturalnej
pestki dyni
sezam
ostra papryka albo papryka Baskow
sol
2 lyzki oliwy

Papryke, cukinie i cebule kroimy na plastry, paski i ukladamy na blasze. Polewamy lyzka oliwy, solimy i pieczemy 20 minut w 200°C. 
Ryz gotujemy w osolonym wrzatku. 
Ciecierzyce przesmazamy z oliwa dodajac ostra papryke wedlug smaku - 3 minuty. Na tej samej patelni podsmazamy sezam - 2 lyzeczki i tylez pestek dyni. Kroimy awokado. 

Laczymy wszystko w miske Buddy. 
Pyszne!

By kolacja byla zbilansowana dodajemy na deser 100 g bialego sera z lyzeczka miodu albo wkrajamy tofu do miski. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz