
Robi się coraz zimnej porankami i wieczorami choć w dzień
temperatura wciąż sięga jeszcze 20° C. Jesień, pogodna, pełna słońca i jak
narazie pachnąca resztkami lata…
4 spore porcje
Przygotowanie 25 minut
Zapiekanie 20 minut
3 bulwy kopru włoskiego
Cebula
Ząbek czosnku
400 ml śmietany – wzięłam 18%
Sól, pieprz
Masło
Makaron
gotujemy w osolonym wrzątku. Na maśle dusimy drobno pokrojone wszystkie warzywa
- przez 15 minut. Doprawiamy je i wlewamy śmietankę. Dusimy dalsze 5 minut.
Na dno
naczynia do zapiekania wykładamy nasz ugotowany makaron i polewamy warzywami z
sosem. Posypujemy serm i zapiekamy.
Idealnie
smakuje z sałatką z jesiennych pomidorów!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz