sobota, 12 lutego 2022

MENU na tydzień 12-18 luty 2022


Mieliśmy być w Pornichet nad oceanem ale zapowiadają deszcze więc narazie program jest taki, ze ja zostaje w domu a syn spędzi trochę dni pracując u dziadków na wsi, pod Rennes.

Tymczasem po zakupach na Lices... zapowiada się PYSZNY tydzień! 

Sobota 12 luty
Obiad: naleśniki z maki gryczanej z serem, jajkiem, szynkami i sałata z pomidorami
Kolacja: Paczki z cukinii według przepisu Francesci! Sos na bazie jogurtu greckiego z ziołami.

Niedziela 13 luty
Obiad: Pieczone udka perliczki, frytki z patatów i z pasternaku z piekarnika. 
Podwieczorek: muffiny z malinami i z biała czekolada
Kolacja: naleśniki Brick z serem Chaource, ziemniakami i świeżym szpinakiem. Sałatka z pomidorów. 

Poniedzialek 14 luty
Obiad: Awokado. Pieczone udka perliczki, purée bataty i ziemniaki.
Kolacja: zupa krem z kalafiora i ziemniaków, tarteletki z sera brie i orzechów laskowych.

Wtorek 15 luty
Obiad: Surówką z tartej marchewki i Grejpfruta. Kasza bulgur i pieczarki duszone. 
Kolacja: omlet, brukselka i sałata.

Sroda 16 luty
Obiad: łosoś pieczony, quinoa, szpinak duszony
Kolacja: zapiekanka z resztki kalafiora z serem comté. Salata. 

Czwartek 17 luty
Obiad: Tosty z szynka i jajkiem w koszulce, Bowl warzyw: awokado, marchewki, seler, sałata.
Kolacja: sałatka z patatów, orzechów i fety. 

Piatek 18 luty
Obiad: Awokado. Filety z makreli. Ryż. Pory duszone.
Kolacja: Halloumi grillé, fasolka szparagowa z czosnkiem. Chleb. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz