niedziela, 24 września 2017

Dorada pod fenkułowo-korniszonowym pesto.





 


Dzisiaj dwa rybne przepisy z mijającego właśnie weekendu. Pierwszy dość ciekawy bo smakowo innowacyjny. Drugi nietypowy, inspiracja so British !


 


Przygotowanie 10 minut


Pieczenie 15 minut


4 porcje


 


4 kawałki filetów z dorady lub cała dorada królewska, albo inne filety z białej ryby.


2 kopry włoskie


2 łyżki kaparów


2 ogórki konserwowe


4 fileciki anchois


Listki mięty i zielonej pietruszki


Cutryna


Oliwa


Sól, pieprz


 


Przygotowujemy pesto miksując: zielone łodygi kopru włoskiego ( bulwy zużyjemy jako jarzynę do tej ryby albo innego dania), listki ziół, kapary, pokrojone ogórki i anchois.


Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny.


 


Tę maź rozsmarowujemy na lekko naciętej rybie. Pieczemy 15 minut w 200°C. Podajemy.

Przepis z "Elle à table", numer aktualny wrzesniowy 2017.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz