czwartek, 14 kwietnia 2016

Wiosenny garczek warzyw. Wiosna.

wiosenny







 


To warzywne danie z ubiegłego week-endu… czas tak szybko płynie, że nie miałam czasu wrzucić przepisu jeszcze na bloga…


A to coś wyjątkowo prostego i pysznego na wiosenne kolacje.


 


4 porcje


4 cebule dymki ze szczypiorkiem


Kawałek około 12 cm kiełbasy Chorizo albo innej armoatycznej I ostrej w smaku kiełbasy


Zielone szparagi albo białe albo fioletowe – jakie dostaniecie


Pęczek młodej brukwi


Pęczek rzodkiewek


2 albo i 3 garście zielonego groszku


Kilka młodych marchewek…

koper wloski


zioła


 


Posiekane dymki podsmażamy na tłuszczu z kiełbasy… by wszystko przeszło smakiem. Dodajemy pokrojone według uznania warzywa, pokrywamy całość do 1/3 wodą. Dodajemy zioła u mnie zielony tymianek i zielona pietruszka. Doprawiamy solą i dusimy jakiś kwadrans pod przykryciem. Podajemy gorące z listkami mięty i pieczywem.




4 komentarze: