piątek, 10 lipca 2015

Spaghetti z cukiniowym pesto czyli LETNIA KUCHNIA AGNIESZKI cz. 11

 photo DSCF3254_zpsggxzxft1.jpg


 

To wersja pesto dla dbających o linię bo zamiast szklaneczki oliwy są w tym sosie tylko 2 łyżki. Spora ilość cukini pozwala na zwiększenie naszej konsmpcji warzyw a to jest zawsze ważne w każdej porze roku.

 

2 porcje

30 minut

 

250 g spaghetti

3 cukinie starte na grubych oczkach tarty

2 ząbki czosnku

½ pęczka bazyli

2 łyżki kremówki

2 łyżki oliwy

30 g orzeszków piniowych

Świeżo starty parmezan

Sól, pieprz
 photo DSCF3255_zpsfxzxrjqq.jpg
Startą cukinię z posiekanym czosnkiem chwilę na 1 łyżce oliwy podsmażamy. Następnie całość miksujemy dodajemy kremówkę pozostałą oliwę i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy do sosu orzeszki piniowe.

 

Tym sosem pokrywamy ugotowany makaron, pozsypujemy parmezanem.

Rozkoszujemy się!
 photo DSCF3257_zpseyx0eeke.jpg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz