czwartek, 14 czerwca 2012

Clafoutis z cukini

Ot taka, kolacyjna proscizna...

Na 4 porcje

400 g cukini czyli dwie srednie

rozmaryn

35 cl mleka

3 jajka

120 g maki

150 g sera np: koziego twarozku badz mozzarelli

sol, pieprz

oliwa

Cukinie pokroic na drobna kostke, podsmazyc na oliwie, doprawiajac i dodajac rozmaryn, jedna galazke - 15 minut.

Jajka ubic trzepaczka z mlekiem, dodac pokrojony ser i make. Doprawic. Wysmarowac forme maslem. Wylozyc cukinie, polac mieszanka. I zapiec w 180°C, okolo 25 minut.

4 komentarze:

  1. Może i prościzna, ale na nią nie wpadłam;D Zapowiada się pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. takie dosc lekkie kolacyjne danie dziewczyny!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wytrawnego clafoutis jeszcze nie jadłam :) Próbowałam z czereśniami i za bardzo do gustu mi nie przypadło :)

    OdpowiedzUsuń